לונגבורד הוא סוג של סקייטבורד שהוא בדרך כלל ארוך ורחב יותר מהסקייטבורד הממוצע. הם גם נוטים להיות בעלי גלגלים רכים יותר מה שהופך אותם לאידיאליים לשייט מכיוון שהם מספקים ריפוד ויציבות טובים יותר מאשר סקייטבורדים סטנדרטיים. ישנם מספר סוגים שונים של לונגבורדים, כל אחד עם הסגנון והמטרה הייחודית שלו.
איך לרכב על לונגבורד כמו מקצוען תוך זמן קצר?
גלישה בלונגבורד היא דרך מצוינת להתנייד, ליהנות ולהישאר פעיל גופנית. בין אם אתה מחפש צורת תחבורה חלופית או סתם רוצה לנסות אותה בשביל הריגוש שבדבר. גלישה על לונגבורד דורשת גם כישורים מסויימים וגם יש להשתמש בציוד מגן. בואו נעבור על היסודות של לימוד רכיבה על לונגבורד כדי שתוכלו להרגיש בטוחים עם הכישורים שלכם בכבישים הפתוחים.
איזון:
דבר ראשון – אתה צריך ללמוד איך לאזן את עצמך על הקרש שלך. המפתח לגלישה בלונגבורד הוא שיווי משקל טוב כשאתה מנווט בשטחים שונים ונתקל במכשולים בלתי צפויים בדרך. כדי להרגיש בנוח עם האיזון, תרגל עמידה על הקרש שלך מבלי להזיז אותו. זה יעזור לך להבין באיזה מרחק רגליך צריכות להיות זו מזו וכמה לחץ עליך להפעיל בעת דחיפה או סיבוב. אתה יכול גם לתרגל איזון על ידי עמידה סטטית בשיפוע, כך שאם אתה מרגיש שאתה הולך לאבד את שיווי המשקל שלך, כוח הכבידה ימשוך אותך באופן טבעי בחזרה למצב המאוזן.
דחיפה קדימה:
ברגע שאתה מרגיש בנוח עם לאזן את עצמך על קרש נייח, הגיע הזמן ללמוד כיצד לדחוף קדימה, הדחיפה קדימה היא פשוטה למדי, כל מה שנדרש הוא לשים את הרגל החלשה בחלק הקדמי של הקרש, ולדחוף עם הרגל החזקה. תנועה זו נותנת מומנטום שמניע את הלוח קדימה מבלי להזדקק למקור כוח נוסף. כדאי גם לתרגל הישענות קדימה ואחורה על מנת לשמור על מהירות או להאט ללא שימוש בבלמים (עליהם נדון בהמשך).
בלימה ועצירה בטוחה:
הדרך הבסיסית ביותר לעצור היא שימוש בבלם רגל. זה כרוך בהנחת הרגל הקדמית על הקרקע מאחורי השנייה תוך הישענות קלה לאחור על הלוח שלך, מה שעוזר להאט את המומנטום שלך עד לעצירה מוחלטת. אתה יכול גם להשתמש בטכניקה זו בזמן ירידה או בפניות הדוקות שבהן יש צורך בבקרת מהירות.
שיטת עצירה נפוצה נוספת נקראת כוח החלקה או בלימת החלקה. זה כרוך בהישענות לפנייה ואז לפתע להזיז את המשקל החוצה מהסיבוב כך שהלוח שלך יחליק במקום להסתובב בחדות. שוב, הטכניקה הזו עובדת הכי טוב בירידה או בסיבובים הדוקים מכיוון שהיא מאפשרת שליטה טובה יותר במהירות ובכיוון.
טכניקות הפנייה:
הטכניקה האחרונה היא הפנייה – אחת המיומנויות החשובות ביותר בכל הנוגע לשליטה ברכיבת לונגבורד. ישנן שתי דרכים עיקריות להסתובב, דחיפה מצד אחד (נקראת "סיבוב דחיפה") או העברת המשקל שלך מצד לצד (נקרא "פנייה בעזרת דחיפה"). לכל שיטה יש קבוצה משלה של יתרונות וחסרונות אז תתנסה עם שתיהן לפני שתחליט מה הכי מתאים לך.
טיפים לבחירת הלונג-בורד המתאים לילדכם
לונגבורד הפך יותר ויותר פופולרי בקרב ילדים, וזה לא מפתיע מדוע. לא רק שהוא מספק דרך מצוינת להגיע מנקודה א' לנקודה ב', אלא שהוא גם מעודד פעילות בחוץ. אם ילדכם מבקש לונגבורד משלו, ייתכן שאתם תוהים איזה מהם מתאים לו. בואו נסתכל על כמה טיפים לבחירת הקרש המתאים לילדכם:
התאם את הלונגבורד לגובה והמשקל של הילד:
כשזה מגיע ללונגבורד, הגודל כן קובע! גודל הקרש צריך להיות תלוי גם בגיל וגם במשקל של ילדכם. באופן כללי, לונגבורדים קטנים יותר מתאימים יותר לרוכבים צעירים יותר או לאלה ששוקלים פחות מ-45 קילו. אם ילדכם מבוגר או כבד יותר, אז תרצו להסתכל על קרשים גדולים יותר שיכולים להתאים לגודלו ולמשקלו.
גודל הגלגלים:
גודל הגלגלים של הלוח ישפיע על מהירות התמרון שלו. גלגלים קטנים יותר מתאימים יותר לרוכבים צעירים יותר מכיוון שהם מספקים יותר יציבות ושליטה. גלגלים גדולים יותר יכולים לנוע מהר יותר, אך ייתכן שיהיה קשה יותר לגלוש איתם אם ילדכם לא רוכב מנוסה עדיין. כמו כן, חשוב לציין כי גדלי גלגלים שונים מתאימים יותר לסוגי שטח שונים, גלגלים רכים מתאימים ביותר למשטחים חיצוניים כמו אספלט או בטון בעוד שגלגלים קשים יותר מתאימים יותר למשטחים פנימיים כמו רצפות אריחים או עץ.
עיצוב הקרש:
עיצוב הקרש ישפיע גם על הביצועים של הלוח וגם על המשיכה האסתטית שלו. ללונגבורד Pintail בדרך כלל יש פרופיל צר עם שתי נקודות חדות בשני קצותיו, מה שהופך אותם לאידיאליים לרכיבה ברחבי העיר. לונגבורד Drop-through מספקים יותר יציבות ומתאימים יותר לרכיבה בירידה בשל מרכז הכובד הנמוך שלהם. לבסוף, יש לונגבורד קרוזרהמציעים שפע של מקום לרגליים כך שהרוכבים יכולים בקלות להחליף עמדה בזמן הרכיבה, קרשים אלה מושלמים לטריקים.
איכות היא מפתח:
בנוסף לגודל ולצורה, יש לקחת בחשבון גם איכות בקניית לונגבורד. לונגבורד באיכות טובה יחזיק מעמד זמן רב יותר מקרש נחות ויספק גלישה יותר עם פחות בלאי של החלקים. חשוב גם שהרכיבים – כגון ברגים, מיסבים, גלגלים – יהיו תואמים זה לזה, כך שהם פועלים יחד בהרמוניה. כדאי גם לבדוק שכל החלקים מחוברים היטב לפני שמוציאים אותו לרכיבה הראשונה שלו בחוץ.
בטיחות קודמת לכול:
לונגבורד היא פעילות מרגשת אבל הבטיחות תמיד צריכה להיות במקום הראשון. קסדות הן חיוניות כמו כן גם כל ציוד מגן אחר כמו מגני ברכיים או מגני מרפקים שעשויים להיות נחוצים בהתאם לסוג הרכיבה שילדכם עושים. כמו כן ודא שהנעליים שלהם מיועדות לגלישה על לונגבורד או לפחות נעליי ספורט סגורות ובטוחות, שכן אלו מספקות אחיזה טובה יותר מאשר נעלי אופנה רגילות או נעליים לספורט אחר כמו כדורגל או כדורסל. אבל הכי חשוב, וודאו שהם יודעים לרכב כראוי על הבורד שלהם לפני שהם מגיעים לשיפועים או רמפות.