סקייטבורד למתחילים

סקייטבורד למתחילים

תוכן העניינים

כולנו מכירים אותו: הקרש עם ארבעת הגלגלים, שאנשים מצליחים לבצע באמצעותו פעלולים מרהיבים ולוטשי עיניים. לא משנה אם הייתם מאלו ששיחקו במשחקי טוני הוק בפלייסטיישן או אם הייתם בעצמכם אותם הילדים שניסו את מזלם בסקייטפארקים וברחובות העיר, כולנו יכולים להסכים פה אחד שסקייטבורד זה דרך חיים. 

הסקייטבורד החל את דרכו בתרבות השוליים של שנות השבעים וכבר מזמן הפך להיות חלק מהמיינסטרים. אנחנו יכולים לראות סקייטרים בסקייטפארקים, במשחקי וידיאו, בתחרויות עולמיות ועוד. תרבות הסקייטבורד באה לידי ביטוי גם במוסיקה, אופנה ואמנות חזותית. כיום סקייטר לא חייב להיות רק ילד חבול הקופץ מעל מדרגות ורמפות בניסיון לחקות ספורטאים מקצועיים – סקייטר יכול להיות גם הייטקיסט שמחליט לוותר על תחבורה ציבורית או לחסוך בדלק ולהתנייד אל מקום עבודתו באמצעות סקייטבורד. 

אז אם החלטתם לחזור אל תענוגות העבר ולרכוש סקייטבורד עבורכם או עבור ילדיכם, בואו נעשה סדר בכל הבלאגן. בכתבה שלפניכם נמנה את סוגי הסקייטבורדים השונים, ממה הם בנויים, נפרט על מחיר סקייטבורד למתחילים ומתקדמים, ובתקווה – נגרום לכם לעמוד על הסקייטבורד במהרה. 

בטיחות לפני הכל!

רגע לפני שאתם מחפשים בגוגל לימוד סקייטבורד למתחילים ורצים אל הסקייטפארק הקרוב, נדגיש כי בטיחות היא לפני הכל, גם אתם רוכבים מנוסים. גם הסקייטרים המקצועיים ביותר המוכתרים כאלופי העולם נוסעים עם מיגון. במיוחד אם אתם רוכבים מתחילים או מחפשים לרכוש סקייטבורד עבור ילדיכם, היציבות שלכם עדיין לא משתווה ליציבות של רוכבים מקצועיים ואתם רוצים להיות בטוחים שבמקרה של נפילה או חבלה, תהיו ממוגנים ותפחיתו את הפגיעה האפשרית. 

סט מיגון לסקייטר כולל:

  1. קסדה – קסדת ראש שיושבת באופן אופטימלי על הראש שלכם ומגנה מפני חבלות ופגיעות ראש שעלולות להיות מסוכנות ביותר.
  2. מגיני כף יד – מגינים אלו מתלבשים על כפות הידיים ומגנים מפני פגיעות בשורש כף היד בעת נפילה.
  3. מגיני מרפקים – מגינים אלו מתלבשים על המרפקים ומגנים מפני פגיעות ושריטות של המפרקים.
  4. מגיני ברכיים – מתלבשים על הברכיים ומגנים מפני פגיעות ושריטות של הברכיים. 

חשוב לרכוש את כל המגנים בחנויות ספורט או סקייטבורד מקצועיות ולא לקנות מגנים פשוטים שעשויים מחומרים זולים. מגנים איכותיים לא רק ישמשו אתכם לאורך שנים רבות, הם יגנו עליכם מפני פציעות וחבלות ויוודאו שגם במקרה של נפילה כואבת תוכלו להתאושש במהרה ולחזור לרכוב בהנאה. 

ממה בנוי הסקייטבורד?

הסקייטבורד בנוי ממספר מרכיבים שכל אחד משפיע על אופי הרכיבה ועל הנוחות. ניתן לרכוש את הסקייטבורד כאשר הוא מורכב ומוכן לנסיעה או לקנות את החלקים באופן נפרד ולהרכיב באופן עצמאי. מחיר סקייטבורד למתחילים ולמקצועניים משתנה בהתאם לאיכות וסוג החלקים. רוכבים מקצועיים אוהבים לרכוש כמה סטים של חלקים ולהחליף בהתאם לסוג הרכיבה הרצוי. 

חלקי הסקייטבורד הם:

  1. קרש – קרש הסקייטבורד עשוי מעץ מייפל קנדי המאופיין בהיותו עץ עמיד, חזק ובעל קפיציות טבעית גבוהה. קרש סקייטבורד ממוצע מורכב משבע שכבות של עץ המודבקות באמצעות דבקים מיוחדים בלחץ גבוה. עם השנים נעשו ניסיונות שונים בייצור קרשים מפייברגלס, אבל המייפל הקנדי ניצח מאז ומתמיד. הקרש נמדד באינצ'ים ונע בין 7 ל-10 אינץ' בממוצע, כשרוחבו של הקרש הסטנדרטי הוא 7.4 אינץ'. ככל שהקרש יותר רחב הוא מעניק יציבות גבוהה יותר. רוכבים מקצועיים שרוכבים על רמפות וורט (Vert) יכולים להשתמש בקרשים של 9 ו-10 אינץ' ליציבות מירבית.
  2. מדבקת אחיזה – מדבקת אחיזה, או בשמה הלועזי Grip Tape, מודבקת על חלקו העליון של הקרש שעליו מניחים את הרגליים בעת הרכיבה.
  3. צירים – בכל סקייטבורד תמצאו זוג צירים (Trucks) העשויים מאלומיניום ברוחב הנע בין 7.5 ל-10 אינץ'.
  4. גלגלים – ארבעה גלגלים עשויים פוליאוריטן בעלי קוטר ורמת קושי משתנה. קוטר הגלגלים נע בין 55 ל-65 מ"מ. ככל שהגלגל יהיה גדול יותר, כך הוא יזוז מהר יותר. רמת הקושי של הגלגלים מסומנת באות A ונעה בטווח של 60 עד 100. ככל שהמספר נמוך יותר, כך הגלגל יהיה רך יותר. לגלגלים רכים אחיזה טובה יותר על פני הקרקע.  
  5. מיסבים (Lagers) – המיסבים עשויים מפלדה ומכילים בתוכם שש או שבע כדוריות קטנות שמסתובבות סביב עצמן וגורמות למיסב להסתובב איתן. המיסב עצמו מורכב בתוך הגלגל וגורם לו להסתובב על גבי המוטות שבציר. המיסבים מקוטלגים לפי דרגות ABEC, ככל שמספר ה-ABEC גבוה יותר, כך הלאגר מדויק יותר והגלגלים יסתובבו מהר יותר. 

סוגיי סקייטבורדים שונים

אם כבר יצא לכם להיכנס לחנויות סקייטבורד שונות, בטח ראיתם סקייטבורדים בגדלים שונים ובצורות שונות. כעת נעשה סדר ונסביר על ארבעת סוגי הסקייטבורדים המרכיבים את העולם העשיר הזה:

  1. סקייטבורד רחוב / פעלולים (Street Skate) – סקייטבורד רחוב נועד לביצוע פעלולים ותרגילים טכניים: קפיצות באוויר, סיבובים באוויר, החלקה על ברזלים ועוד. סקייטבורד רחוב מאופיין בגלגלים קטנים וקשים, ושני קיקים – שהם החלקים הקעורים בשני קצוות הסקייטבורד. זהו אותו סקייטבורד קלאסי שכבר שנים נמצא בשימוש על ידי רוכבים רבים ברחובות ובסקייטפארקים השונים. מחירו של סקייטבורד רחוב איכותי נע בין 450 ל-1000 ש"ח. 
  2. סקייטבורד קרוזר – הקרוזר (Cruiser) מיועד לנסיעה חלקה וממושכת, בניגוד לסקייטבורד הרחוב המיועד לפעלולים ותרגילים. הקרוזר מאופיין בגלגלים גדולים ורכים ובצירים גמישים. סקייטבורד קרוזר למתחילים מתומחר בין 600 ל-1200 ש"ח. הקרוזר הוא פתרון אידיאלי לאלו המחפשים דרך התניידות קלה ממקום למקום בעיר. ישנם קרוזרים המגיעים בגודל מיני וניתן להכניס אותם בקלות לתיק הגב, כך שאם אתם מחפשים דרך לוותר על האוטובוס או על הרכב הפרטי, הכניסו את המיני קרוזר לתיק וצאו לרכיבה בעיר.
  3. סקייטבורד לונגבורד – הלונגבורד (Longboard) דומה מאוד לקרוזר וגם הוא הוא מאופיין בגלגלים גדולים ורכים ובצירים גמישים. בשונה מהקרוזר, הלונגבורד הוא סקייטבורד בעל קרש ארוך המאפשר פישוק רגליים גדול ורחב. מחיר סקייטבורד למתחילים מסוג לונגבורד נע בין 700 ל-1700 ש"ח. גם הלונגבורד מתאים להתניידות קלה ממקום למקום. 
  4. סקייטבורד סרף סקייט – הסרף סקייט (Surf Skate) נכנס לעולם הסקייטבורד לפני כמה שנים טובות ותפקידו הוא לדמות גלישת גלים בסביבת יבשה מחוץ למים. הסרף סקייט מאופיין בגלגלים גדולים ורכים, והוא בעל ציר קדמי מיוחד המאפשר את תנועת ה"פמפום" והריצה על הגל. כבר שמעתם את המושג "סקייטבורד קארבר" בחיפושכם אחר סקייטבורד קרוזר למתחילים? אז כעת נתקן ונאמר שהקרבר הוא לא קרוזר והוא לא סוג סקייטבורד בפני עצמו, הקארבר הוא מותג של סקייטבורד  מסוג הסרף סקייט.

אז מה לבחור?

כעת אחרי שצמצמנו את אפשרויות הבחירה לארבע, נמליץ לכם איזה סקייטבורד כדאי לכם לבחור במידה ואתם מתחילים שרק נכנסים לעולם הסקייטבורד, מחפשים לרכוש סקייטבורד ראשון עבור הילד שלכם, או שאתם רוכבים מנוסים שמחפשים להתחדש בסקייטבורד חדש ומקצועי. 

סקייטבורד לילדים מתחילים


מומחים ורוכבים מקצועיים ממליצים להתחיל לרכב על סקייטבורד לא לפני גיל 8. אמנם האינטרנט רווי בסרטונים של זאטוטים בני 4 שרוכבים בקלילות ומקצועיות שלא תבייש אפילו רוכבים מקצועיים, אבל התיאום בין התנועות אצל ילדים מתחת לגיל 8סקייטבורד למתחילים הוא איטי יותר. מעל גיל 8 התיאום נהיה מהיר ואפקטיבי יותר. כמו כן, השליטה על שיווי המשקל מעל גיל 8 גבוהה יותר וכך כמות הנפילות תהיה קטנה יותר. רוחב הקרש הוא פרמטר חשוב נוסף שיש לשים לב אליו בעת רכישת סקייטבורד לילדים מתחילים. ככל שהקרש יהיה רחב יותר, כך יהיה לילד קל יותר לרכב על הסקייטבורד ולשמור על יציבות. בנוסף, מומלץ לתת לילד חופש עיצובי וקנו לו קרש שהוא יבחר בעצמו. ניתן גם לרכוש סקייטבורד חלק ולאפשר לילד לעצב אותו באופן עצמאי. 

סקייטבורד לבוגרים

לרוכבים בוגרים הפרמטרים העיקריים שיש לשים לב אליהם לפני רכישת סקייטבורד הם מטרת הרכיבה והנוחות. נציין כעת את הסיבות לבחירה בכל אחד מסוגי הסקייטבורד, לאחר שכבר פירטנו על מחיר סקייטבורד למתחילים באופן משוער. 

  1. סקייטבורד רחוב – סקייטבורד זה כאמור נועד לביצוע פעלולים וטריקים שונים. סקייטבורד רחוב לא נועד להעניק נוחות יוצאת דופן ובעיטת פתיחה קלה למתחילים. אם המטרה שלכם היא להתמקצע בביצוע טריקים שונים תוך ידיעה שהדבר לוקח חודשים רבים של אימונים, סקייטבורד רחוב הוא הסקייטבורד בשבילכם. לימוד סקייטבורד למתחילים ששם את הדגש בביצוע טריקים ופעלולים יתבצע בדרך כלל על ידי שימוש בסקייטבורד רחוב.
  2. סקייטבורד קרוזר – "סקייטבורד קרוזר? למתחילים". בטח שמעתם את האמירה הזו המון מאחר והקרוזר אינו מיועד לביצוע פעלולים וטריקים אלא לנסיעה חלקה וממושכת. אם אתם רוכבים מתחילים שמטרתם היא להתנייד ממקום למקום ללא רצון מטורף לקפוץ מעל רמפות, הקרוזר הוא הפתרון עבורכם. 
  3. סקייטבורד לונגבורד – הלונגבורד הוא סקייטבורד שמטרתו היא לאפשר לכם לנסוע ממקום למקום בנוחות מירבית בזכות הקרש הארוך המאפשר פישוק רחב לרגליים. אם אתם שמים את היציבות בראש הרשימה הלונגבורד הוא הסקייטבורד בשבילכם.
  4. סקייטבורד סרף סקייט – אם אתם גולשי גלים שמעוניינים להמשיך להתאמן על התנועות גם מחוץ למים כאשר אתם מתניידים מחוף הים לבית או לעבודה, עלו על הסרף סקייט. סקייטבורד מעולה למתחילים בשל גלגליו הגדולים והרחבים, ובגלל הקרש הרחב יחסית.

בקיצור, אין תשובה חד משמעית לשאלה מהו הסקייטבורד המומלץ למתחילים, הכל תלוי בסגנון הרכיבה שאתם מעוניינים להתנסות בו תוך כדי חשיבה על הנוחות והיציבות בעת הרכיבה. אם אתם רוכבים מתחילים שלא מחפשים לכבוש רמפות עצומות ורק מחפשים דרך להגיע מהעבודה הביתה בלי לשרוף שעות בפקקים, לכו על הקרוזר או הלונגבורד, אבל אם אתם רוצים לשחזר את הביצועים שעשיתם במשחקי הפלייסטיישן בסדרת טוני הוק, רכשו סקייטבורד רחוב והכנו את עצמכם לקראת האימונים המחכים לכם. 

טיפים לחסכון ולגיוון בקניית סקייטבורד למתחילים

עצם העובדה שקיימים מספר סוגי סקייטבורדים בעולם לא אומרת שאתם צריכים ללכת לרכוש ארבעה סקייטבורדים שונים ולחפש עבורם מקום בבית בארון. כדי לחסוך כמה שקלים בחשבון הבנק ולאפשר גיוון של מספר סגנונות רכיבה, ניתן לקנות גלגלים בגודל וברכות שונה ולהצטייד בגומיות לצירים בגדלים שונים. כך תוכלו לשנות ולהחליף גלגלים וגומיות בהתאם לצורך, טכניקה שתאפשר לכם להתנסות במספר סגנונות רכיבה שונים כדי למצוא את הסגנון המועדף עליכם או על ילדיכם. 

המסע לרכישת סקייטבורד ראשון יכול להיות מאתגר, והחיפוש אחר מחיר סקייטבורד למתחילים או לימוד סקייטבורד למתחילים אינו מקל על המשימה הזו כלל. סוגים שונים של סקייטבורדים, מותגים מוכרים יותר או פחות, מגני ברכיים, מגני מרפקים, קסדות בגדלים שונים והיד עוד נטויה – אנחנו כאן כדי להקל עליכם בביצוע המשימה. 

ביחד נעזור לכם לבחור עבורכם או  עבור ילדיכם את הסקייטבורד הראשון בהתאם לצורך. נדאג שתצאו מרוצים היישר לרכיבה על הסקייטבורד ברחובות העיר או בסקייטפארקים השונים. רק אל תשכחו להיות ממוגנים, כי הבטיחות ניצבת לפני הכל!

אנו משתמשים בקישורים של אתרי שיווק שותפים בתוכן זה. זה אומר שאם תלחצו על אחד מהקישורים ותבצעו רכישה, ייתכן שנקבל עמלה, ללא עלות נוספת עבורכם. אנו ממליצים רק על מוצרים או שירותים שאנו מאמינים שיהיו מועילים לקוראינו. תודה על תמיכתכם.

פוסטים נוספים

סבא מלמד את הנכד שלו איך לגלוש על סקייטבורד

בטיחות בזמן גלישה על סקייטבורד

גלישה על סקייטבורד היא לא רק ספורט אקסטרים מלהיב, אלא גם פעילות הדורשת התייחסות רצינית לנושא הבטיחות. במיוחד כשמדובר על ילדים או סקייטרים מתחילים, חשוב

למה להתחיל לגלוש על סקייטבורד

למה להתחיל לגלוש על סקייטבורד

איך סקייטבורד יכול לשנות את חייך הסקייטבורד עבר כברת דרך מאז ההתחלה הצנועה שלו בשנות החמישים בארה"ב. מה שנחשב פעם לקהילה מרדנית של בני נוער

שיתוף:
small_c_popup.png

צרו איתנו קשר