חלקי הסקייטבורד

Skateboard Parts

תוכן העניינים

החלטתם להרכיב סקייטבורד באופן עצמאי במקום לקנות סט מורכב? ברכותינו, אין כמו להרכיבאת חלקי הסקייטבורד שלכם באופן עצמאי ולתפור אותו בדיוק למידותיכם! הרכבת סקייטבורד הוא תהליך אינדיבידואלי וסובייקטיבי, כל רוכב מתאים עבורו את החלקים שיחמיאו לסגנון הרכיבה ולנוחות שלו. 

אבל איך יודעים אילו חלקים לבחור? בטח יצא לכם להיכנס לחנויות סקייטבורד ולצפות בהיצע הרחב של גלגלי סקייטבורד, לשמוע דיונים על היתרונות של קרש לסקייטבורד צר מול קרש לסקייטבורד רחב, ובאופן כללי – נכנסתם להלם ברגע שנחשפתם לכמות הציוד לסקייטבורד שקיימת בשוק… אנחנו כאן בשביל לפזר את הערפל ולהקל על תהליך הרכישה וההרכבה. אנחנו מאמינים שהרכבת סקייטבורד היא לא פעולה שאמורה להיות קשה אלא להפך, מהנה וחוויתית. מי יודע? אולי תקנו מספר חלקים שונים ותגוונו ביניהם כדי לייצר מספר סגנונות רכיבה? אז תורידו לרגע את הקסדה ואת מגני הברכיים, והתיישבו בנוחות על הספה או על קרש הסקייטבורד בזמן שנסביר לכם על החלקים השונים המרכיבים את הסקייטבורד האהוב עלינו. 

סוגי הסקייטבורד

רגע לפני שנמטיר עליכם כמויות מידע על ציוד לסקייטבורד, קרשים, צירים ועוד, נתזכר בקצרה מהם סוגי הסקייטבורד השונים הקיימים בשוק:

  1. סקייטבורד פעלולים – סקייטבורד הפעלולים, כשמו כן הוא, הוא סקייטבורד המיועד לביצוע פעלולים וביצועים טכניים שונים. סקייטבורד פעלולים הוא בעל גלגלים קטנים וקשים עם קרש חזק בעל שני קיקים (שני חלקים קעורים הנמצאים בקצות הסקייטבורד ונקראים גם Nose ו-Tail). 
  2. סקייטבורד קרוזר – הקרוזר בניגוד לסקייטבורד הפעלולים פחות מיועד לביצועים טכנים כמו קפיצות והקפצות אלא לנסיעה ארוכה וממושכת על משטחים לא חלקים כמו מדרכות, שבילי פארקים ועוד. כדי לאפשר נסיעה ארוכה וחלקה הקרוזר יהיה בעל גלגלים גדולים ורכים. בנוסף לכך הקרוזר קיים גם בגרסת המיני המיועדת לילדים קטנים או לרוכבים מנוסים המעוניינים לאתגר את עצמם בסגנון רכיבה נוסף. את המיני קרוזר תוכלו להכניס לתיק וכך להסתובב איתו ממקום למקום בקלות רבה.
  3. סקייטבורד לונגבורד – בדומה לקרוזר, גם הלונגבורד בעל גלגלים גדולים ורכים המיועדים לאפשר נסיעה ארוכה וממושכת. מעולה למתחילים או לרוכבים שעוד לא בטוחים ביציבותם במהלך הרכיבה.
  4. סקייטבורד סרף סקייט – נכנס לעולמנו לפני מספר שנים בלבד, הסרף סקייט הוא סקייטבורד המיועד לדמות גלישת גלים בסביבת יבשה. לסרף סקייט גלגלים גדולים ורכים המאפשרים יציבות טובה וציר קדמי מיוחד המאפשר את תנועת ה"פמפום" וריצה על הגל. גולשי גלים שלא יכולים להפסיק לגלוש גם כאשר הם יוצאים מהמים, ישמחו לרכב על הסרף סקייט כדי להמשיך להתאמן על תנועות הגלישה גם מחוץ למים. 

בטיחות לפני הכל

אנחנו מאמינים שבטיחות היא הדבר החשוב ביותר ברכיבה על סקייטבורד. לפני שאתם ממהרים להשוות בין קרש סקייטבורד לשני או בין רמות קושי של גלגלי סקייטבורד, הקפידו להצטייד בציוד הגנה מקיף לרכיבה בטוחה. ציוד הגנה לרכיבה על סקייטבורד כולל קסדת ראש, מגני מרפקים, מגני ברכיים ומגני שורש כף היד. כמו בכל ספורט גם רכיבת סקייטבורד טומנת בחובה פציעות ונפילות, כדי לצמצם את כמות הפציעות הקפידו להתמגן לפני שאתם יוצאים לכבוש רמפות עצומות. כעת אחרי שהצטיידתם בהתאם, כל מה שנותר הוא לגשת להרכבת הסקייטבורד שלכם. 

חלקי הסקייטבורד

לצד הצגת חלקי הסקייטבורד השונים, נמליץ לכם באילו סוגי חלקים לבחור על מנת שתוכלו להתאים אותם לסגנון הרכיבה שלכם:

  1. קרש הסקייטבורד – קרש לסקייטבורד יאפשר לכם לעמוד על הסקייטבורד ולאזן את עצמכם בזמן הרכיבה. קרש הסקייטבורד עשוי מעץ מייפל קנדי הידוע בחוזקו ובקפיציותו הטבעית. ישנם קרשים לסקייטבורד העשויים מחומרים שונים אחרים, כמו פיברגלס ופלסטיק, אבל תסמכו עלינו – אם אתם מחפשים קרש לסקייטבורד איכותי כמו של המקצוענים, לכו על עץ ולא תתאכזבו. הקרש מורכב ממספר שכבות של עץ מייפל המודבקות אחת על השנייה באמצעות דבקים מיוחדים. תוכלו לרכוש קרש לסקייטבורד ממותגים שונים, או מנגד תוכלו לקנות קרש ניטרלי ולעצב אותנו בעצמכם. שני הדברים העיקריים המבדילים בין הקרשים הם הרוחב והאורך. אורך הקרש לסקייטבורד נמדד מקצה האף עד לקצה הזנב כאשר אורך ממוצע של קרש לסקייטבורד נע בטווח של 28-32 אינץ' (או בצורה שיותר קל לנו להבין בתור ישראלים – 71-81 ס"מ). הדרך הטובה ביותר להתאים עבורכם את אורך הקרש לסקייטבורד היא שהמרחק בין הברגים יהיה פחות או יותר תואם למרחק בין עצמות השכם. הרוחב של הקרש לסקייטבורד יושפע בדרך כלל מגודל הרוכב וסגנון הרכיבה. רוחב ממוצע של קרש לסקייטבורד נע בטווח של 7.5-8.25 אינץ' (19.05-20.95 ס"מ). ככל שהקרש יהיה יותר רחב גם כך היציבות שלכם בעת הרכיבה תגדל בהתאם. באופן כללי בחרו את הקרש לסקייטבורד שלכם לפי הרוחב ולא לפי האורך. 
  2. צירים – הצירים הם זוג חלקי המתכת המורכבים מתחת לקרש הסקייטבורד ומחזיקים את גלגלי הסקייטבורד. גובה הצירים קיים בשלוש מידות שונות: HI, MID ו-LOW. באופן כללי, ה-LOW מתאים להחלקה וה-HI מתאים למדרגות. בחרו ב-MID אם אתם לא רוצים להתחייב למשהו ומעוניינים ליהנות מכל העולמות. אם אתם בוחרים בקרש לסקייטבורד רחב, בחרו גם צירים רחבים יותר שיתאימו לקרש ויפנו בצורה טובה יותר. בנוסף חשוב שהצירים יהיו קלים ויחליקו בקלות. 
  3. גלגלי הסקייטבורד – הלב הפועם של הסקייטבורד מורכב מארבעת גלגלי הסקייטבורד. הם אלו שיניעו את הסקייטבורדחלקי סקייטבורד - גלגלים ממקום למקום ויאפשרו לכם לרכב, להחליק, לקפוץ ועוד. גלגלי סקייטבורד עשויים מפוליאוריטן ונבדלים אחד מהשני ברמת הקושי והקוטר. מידת הקושי של גלגלי הסקייטבורד נקראת Durometer ונמדדת באות A עם מספר ליד. ככל שהמספר גדול יותר כך הגלגל יהיה קשה יותר. מרבית גלגלי הסקייטבורד הנמצאים בשוק נעים במידות של: 75A, 85A, 95A ו-101A כאשר סולם המידות נע בין 1A ל-101A. ככל שגלגלי הסקייטבורד יהיו קשים יותר כך הם גם יישמרו לאורך זמן רב יותר. מנגד גלגלים רכים יהיו מהירים יותר, יבלמו יותר זעזועים ויהיו בעלי אחיזה גבוהה יותר. החיסרון העיקרי של גלגלים רכים הוא שהם נשחקים בקלות לאורך זמן. אם אתם רוכבי פעלולים שאוהבים את תחושת האדרנלין הזורם בדם לכו על גלגלים קשים יותר שיאפשרו לכם לבצע פעלולים עוצרי נשימה. מנגד, אם אתם רוכבים שמעוניינים להגיע מנקודה אחת לשנייה ולא מחפשים להחליק על מעקים ולקפוץ מרמפות, בחרו בגלגלים רכים המיועדים לנסיעה ארוכה וממושכת. כלומר: רוכבי פעלולים יעדיפו לבחור בגלגלים מסוג 97A ומעלה, ואילו רוכבים צנועים יותר יבחרו ב-90A. קוטר גלגלי הסקייטבורד נע בטווח של 49-75 ס"מ. קוטר גלגלי הסקייטבורד משפיע על מהירות הסקייטבורד, יכולת ההאצה ויכולת הפנייה. גלגלים גדולים יהיו מהירים יותר, אך בעלי מהירות ההאצה נמוכה ובעלי קושי ביצוע פניות חדות. מנגד, גלגלים קטנים יהיו פחות מהירים בהשוואה לגלגלים גדולים אך יהיו בעלי מהירות האצה גבוהה יותר וקלים לתמרון בפניות חדות וזריקות זנב. אם אתם רוכבי פעלולים, חפשו גלגלים קטנים וקשים. לעומת זאת, אם אתם מחפשים לנסוע מהר בלי קפיצות מיותרות, בחרו בגלגלים גדולים ורכים. 
  4. מסבים (Lagers) – המסב הוא גוף המאפשר תמיכה בגוף אחר שנמצא בתוכו או נע עליו. לצורך העניין, בסקייטבורד המסבים ימצאו בתוך גלגלי הסקייטבורד. המסבים עשויים מפלדה קשה שבתוכה נמצאים כדורים מפלדלת אל חלד או קרמיקה. תפקיד המסבים בסקייטבורד הוא להקטין את החיכוך והשחיקה בין הציר המסתובב לגלגל. החיכוך גורם להתחממות הגורמת להתרחבות הגלגל שתאט את הסקייטבורד ותשחוק את המסב. הקפידו לקנות מסבים איכותיים שאינם נשחקים במהירות, וישרתו את גלגלי הסקייטבורד ואתכם לאורך זמן רב. המסבים מסומנים באותיות Abec וספרה לידם כאשר המידות המקובלות הן: Abec 3, Abec 5, Abec 7 ו-Abec 9. הסטנדרט למסב איכותי הוא Abec 7 אך לצערנו כל חברה יכולה לרשום מה שהיא רוצה על המסב, מה שיקשה על הבחירה של מסב איכותי. דרך טובה ושימושית לבחירת מסב איכותי היא להרכיב אותו בתוך הגלגל, להפוך את הסקייטבורד, לתת מכה על הגלגלים ולראות כמה זמן הגלגלים מסתובבים. הגלגלים נעצרים אחרי שתי שניות? המסב לא איכותי. הגלגלים נעצרים אחרי 10-30 שניות? ברכותינו, מצאתם מסב איכותי ששווה קנייה. עם זאת, הבדיקה הזו יכולה להיות לא הכי מדויקת משום שבדיקה אמיתית של מסב מתבצעת כאשר מופעל עליו משקל. בדקו האם יש טסטר בחנות או צאו לרכיבת ניסיון קצרה ובדקו איך הוא מרגיש לכם. 
  5. ציוד נוסף – מעבר לארבעת החלקים העיקריים שציינו, ציוד לסקייטבורד כולל גם את נייר האחיזה, ברגים ואומים להברגה ותותבים. נייר האחיזה עשוי מנייר זכוכית והוא מודבק על קרש הסקייטבורד על מנת לאפשר אחיזה טובה של הרגליים על הקרש. התותבים הן טבעות גומי המתאימות לצירים של הסקייטבורד. לכל ציר יש שתי טבעות כאשר אחת מורכבת בלב הציר ומספקת גמישות, קפיציות, ואפשרות פנייה, וציר שני אשר נמצא מתחת לראש הפין הראשי ומסייע לחיזוק הצירים, לשחרורם ולכיוון לזוויות ספציפיות. התותבים תומכים בציר בעת פנייה, כלומר ככל שהתותב יהיה קשה יותר כך הרוכב יאלץ להתנגד יותר בזמן הפניות. סקייטרים שאוהבים לבצע פעלולים יבחרו בדרך כלל בצירים חזקים, ואילו סקייטרים שמחפשים לנסוע בזרימה ממקום למקום יבחרו בצירים גמישים ומשוחררים יותר. חשוב להחליף את התותבים של הצירים מעת לעת מאחר והם נשברים ומפסיקים לתפקד ולהיות גמישים.

הרכבת סקייטבורד בצורה שתתאים לכם תסייע לכם לבחון את אופי הרכיבה ואת הנוחות והיציבות אותה אתם מחפשים. בחרו קרש לסקייטבורד ברוחב המתאים לכם, גלגלים בקוטר וברמת קושי אשר תשרת את המטרות שלכם, ומסבים איכותיים שלא יישחקו במהירות. אל תשכחו להצטייד בציוד לסקייטבורד שכולל את ערכת המיגון, נייר אחיזה, תותבים ואת הברגים והאומים להרכבה מהירה ונוחה. 

פוסטים נוספים

למה להתחיל לגלוש על סקייטבורד

למה להתחיל לגלוש על סקייטבורד

איך סקייטבורד יכול לשנות את חייך הסקייטבורד עבר כברת דרך מאז ההתחלה הצנועה שלו בשנות החמישים בארה"ב. מה שנחשב פעם לקהילה מרדנית של בני נוער

חלקי הסקייטבורד השונים

חלקי הסקייטבורד השונים

סקייטבורד היא אחת הפעילויות הפופולריות ביותר בקרב ילדים, בני נוער ומבוגרים כאחד. אבל האם אי פעם עצרתם לחשוב מה מרכיב סקייטבורד? אם אתה כמו אנשים

שיתוף:
small_c_popup.png

צרו איתנו קשר